Jeg brukte sjokoladekakeoppskriften jeg alltid får skryt for, men byttet ut glasuren med en sjokoladekrem.
Ingredienser kake:
3 egg
250 g sukker
Bland og sikt i:
160 g hvetemel
3 ss kakao
1,5 ts bakepulver
0,5 ts vaniljesukker
Has i vekselvis:
150 g smeltet margarin
1,5 dl vann
Ingredienser sjokoladekrem:
1 plate kokesjokolade (jeg brukte 70%)
4 ss kaffe
200 g romtemperert smør
150 g melis
1 egg
Fremgangsmåte kake:
Sett ovnen på 180 grader.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bland mel, kakao, bakepulver og vaniljesukker og sikt dette i eggedosisen. Bland lett til alt er blandet, ha i smeltet margarin og vann og bland inn. Hell over i en smurt springform (jeg brukte en på 24 cm). Sett inn midt i ovnen i 30 minutt. Dersom kaka ser ´fast´ ut etter 30 min kan du stikke i den og se om den er ferdig, men det kan være den må stå litt lenger.
Avkjøles i forma.
Fremgangsmåte sjokoladekrem:
Smelt sjokoladen sammen med kaffen i vannbad. Pisk smør og melis til det blir luftig. Ha sjokoladeblandingen i og pisk godt. Ha i egget og pisk til kremen er luftig. Sett den kremen i kjøleskapet i ca 10 min før du skal bruke den.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentarer:)