tirsdag 27. september 2016

Iskake med sjokolademarengs

Jeg tror jeg har funnet en ny favorittkake. Kom over denne oppskriften på "Mat på bordet" på Facebook og måtte bare prøve den. Har endret litt på originalen og nå etter å ha lagd den 3 ganger er jeg veldig fornøyd.

Ingredienser:

Marengs
4 eggehviter
250 g sukker
1 ts eplesidereddik 
4 ss kakao
2 ts Maizena

Is
6 dl kremfløte
1 boks sukret kondensert melk (ca 400 g)
2 strøkne t-skjeer vaniljesukker
3 ss kakao
100 g mørk sjokolade, finhakket

Pynt
50 g smeltet kokesjokolade

Sett ovnen på 150 grader.
Start med å lage marengsen. Pisk eggehvitene stive og pisk inn sukkeret litt etter litt. Pisk til du har en blank og stiv marengs. Pisk forsiktig inn eddiken og Maizena før du vender inn siktet kakao.

Kle ei springform med bakepapir rundt kanten og fordel marengsmassen jevnt i forma. Stek i 1 time. 



Når marengsen er helt avkjølt kan du lage isen. Ha kremfløten, melka og vaniljesukkeret i en bolle og pisk til det er stivt (som en ganske stiv krem). Ha halvparten av massen over i en annen bolle og rør inn finhakket sjokolade i den ene, og kakao i den andre halvparten.

Ha vaniljeisen oppå marengsen, fyll på med sjokoladeisen og bre det jevnt utover. Sett herligheten i fryseren. Den må stå i minst 8 timer.

Smelt 50 gram kokesjokolade over vannbad. Ta ut iskaka av frysen, fjern ringen rundt og bakepapiret. Ha den smeltede sjokoladen over i en sprøytepose og pynt kaka slik du ønsker. Sett den tilbake i frysen og ta den ut en halvtime før du skal servere den.

Nyt ei helt fantastisk god iskake! :-)

Jeg bruker Tørslefs vanilljesukker da det har ekte vanilje i seg. Den søtede kondenserte melka kjøper jeg på Vung Tau (asiatisk butikk i Kristiansand), men denne får du også i velassorterte dagligvarebutikker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentarer:)