fredag 6. april 2018

"Ostekake" på glass

Dette er en enkel og veldig frisk og god dessert som man i tillegg kan lage dagen før man skal servere den. Jeg serverte den laktosefri, så byttet da ut alle melkeproduktene med laktosefrie alternativer.


Ingredienser (til 6 porsjoner):

"Crumble"
  • 10 kornmo kjeks
  • 25g pistasjnøtter
  • 25g smeltet smør
  • 1 ss honning
Ostekrem
  • 200g kremost
  • 1 ss seterrømme
  • finrevet skall av en sitron
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 2-3 ss melis
  • 2 dl kremfløte
  • ca. 200g bær
Knus kjeksene og nøttene (jeg hadde dem i pose og knuste med kjevla, men knus dem gjerne i foodprosessor eller med stavmikser).  Blandingen trenger ikke være helt "finmalt" Tilsett smeltet smør og honning og bland godt. 
Pisk kremosten luftig. Bland i rømme, sitronskall og vaniljesukker. Smak til med melis. Pisk videre mens du heller i fløten til blandingen er luftig.
Finn frem 4 store eller 6 små porsjonsformer. Fordel halvparten av "crumble´en" i bunnen av glassene. Topp med noen bær. Fordel så kremen i formene og topp med resten av "crumble´en" og bærene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentarer:)