fredag 5. april 2013

Hjemmelaget vaniljeis

Etter å ha laget sjokoladepavlova til dessert på Påskeaften hadde jeg igjen noen eggeplommer og de måtte jo brukes til noe. Så da ble det is:-)
Denne vaniljeisen (eller isparfait som det egentlig heter) er vanvittig god. Superenkel å lage og veldig vanskelig å la være å spise opp når man først har smakt på den.
Det er visst en oppskrift av Trond Moi, men jeg har fått den av mamma og pappa.

Ingredienser
4 eggeplommer
0,75 dl vann
125 g sukker
0,5 vaniljestang
5 dl fløte

Start med å piske fløten nesten stiv (den skal være litt tynn) og sett den i kjøleskapet. Ha vann og sukker i ei gryte, del vaniljestanga i to på langs, skrap ut frøene og ha frø og stang i sukkerlaken. Kok opp og la koke 5-10 min til den er litt seig i konsistensen. Pisk eggeplommene godt (´hvitpisk´, dvs de skal bli lysegule). Spe så med den varme sukkerlaken (ta ut vaniljestanga og hell i med en tynn stråle) og pisk til eggedosisen er romtemperert. Bland i den piskede fløten og hell over i en passende form (f.eks ei springform) og sett i frysen.

Ta ut isen en stund før servering og riv gjerne litt kokesjokolade over til pynt.

ENJOY:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentarer:)