![]() |
Redusering av saus |
Hjortestek med steinsoppsaus (til 4 personer)
Beregn 250 gram kjøtt pr person
Gni steika inn med salt, pepper og timian en dag før du skal bruke den.
Brun steika i godt med smør og 3 hvitløksfedd i ei jerngryte (eller tilsvarende). Ha den over i ei ildfast form, stikk inn steketermometer og sett steika i ovnen på 80 grader. Kjøttet skal langtidssteke til det har nådd en kjernetemperatur på 65 grader. Det tar ca 3,5 timer.
Spar på gryta med fettet i for dette skal med når sausen lages.
Rotgrønsaker
1 pk gulrøtter, skåret i staver
1 sellerirot, skåret i staver
3-4 pastinakk, skåret i staver
Legg over i ei langpanne, ringle over en god olivenolje, kvern over salt og pepper. Når kjøttet har stått i ovnen i to timer setter du inn rotgrønsakene nederst i ovnen.
Steinsoppsaus
1 gulrot, skåret i biter
1 gul løk, grovhakket
1 pk tørket steinsopp (evt 1 neve blandet skogsopp), grovhakket
1 liter viltkraft
3 dl portvin
1 boks kremfløte
1 beger creme fraiche
Fres gulrot, løk og steinsopp i samme gryte som du bruna steika i. Fres i ca 10 min på middels varme, ha gjerne i litt ekstra smør. Ha i portvin og reduser (kok inn) til snaut halvparten. Ha i viltkraft og reduser til halvparten. Ha i fløte og creme fraiche og kok inn til ønsket tykkelse. Smak til med salt og pepper og sil sausen.
Server kjøttet sammen med mandelpotetpurè, ovnsbakte rotgrønsaker, tyttebær og denne herlige sausen.
Elgfilet med tilbehør
Siden jeg er så glad i saus, så er jeg jo alltid livredd for å gå tom. Så jeg lagde ekstra mye og fikk da en del rester av saus. Denne hadde vi til ytrefilet av elg, servert sammen med gulrøtter, kokte poteter, stekt aromasopp og blomkålpurè. Anbefales det også:-)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjMLN9rmrgLg9kxhvcgO5mDumTf5FwdqkeV5aSEWV9c-IrQ7x1LyNG04e32kRimUKeY4cKROWIWpuHsLdJDhDZfE3vEzitoE79erGyfkA0IIeaR0Uobjjzw_WJXdnnaqf_wMqappDrUdrKX/s640/blogger-image-1610495881.jpg)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentarer:)