Vi skal på hyttetur med et vennepar i helga og skal lage middag en dag hver. Så da tenkte jeg det var midt i blinken å ta med seg en ferdiglaget stroganoff som kan serveres med hjemmelaget potetmos og en enkel salat.
Oppskriften jeg bruker er en jeg har fått av mamma som igjen har fått den av farmor. Siden vi er to ammende som skal spise av herligheten valgte jeg rødløk istedenfor vanlig gul. Den er litt mildere og er enklere å få øye på hvis man vil plukke den ut. Oppskriften er til 4 personer, så jeg har laget en større porsjon enn dette:
600 g renskåret storfekjøtt
1 ss hakket løk
50 g smør
3 ss tomatpurè
1,5 dl fløte
1 ss sitronsaft
salt og pepper
Kjøttet tørkes godt, skjæres i strimler og brunes i smøret. Ikke brun alt på en gang, men ta det i omganger. Stek soppen til den begynner å bli myk og stek løken til den blir blank. Ha alt oppi ei gryte sammen med fløte, tomatpurè og sitronsaft.
La det småtrekke under lokk til sausen jevner seg og kjøttet er mørt. Jo lenger det står og godgjør seg, jo bedre blir det:-) Smak til med salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentarer:)