søndag 28. oktober 2012

Knekkebrød og kylling med brie

 I dag har jeg stått mye på kjøkkenet. Har bakt brød, lagd knekkebrød, babymat og middag.
Knekkebrødoppskriften min har jeg fått av ei god venninne og modifisert den litt til sånn det funker best i vår ovn. Og så tar jeg det litt etter hva jeg har i skuffer og skap.
Oppskriften på knasende gode knekkebrød i dag ble sånn:

1 dl linfrø
2 dl havregryn
1,5 dl maismel
0,5 dl gresskarkjerner
2,5 dl sesamfrø
2,5 dl solsikkefrø
2,5 dl havrekli
2 ts salt
8 dl lunkent vann

Bland alt og la det stå og svelle litt. Fordel på to plater dekket med bakepapir. Sett inn i ovnen, ett øverst og ett nederst, på 160 grader. Stek i 10 min, ta ut og rut opp med pizzahjul og sett platene inn igjen i 30 min. Så bytter du plass på brettene og steker i 35 min til. Dersom de ikke har blitt sprø enda må de stå lengre. Ofte når jeg steker knekkebrød er det noen som ikke er helt sprø mens mesteparten er ferdig, da samler jeg disse på et brett, setter midt i ovnen og setter på varmluft (fremdeles 160 grader) i ca 5 min. Når knekkebrødene er ferdige avkjøler du dem på rist.
Kos deg med knasende, smakfulle knekkebrød.


Etter å ha laget babymat til Erik, en blanding av søtpotet, squash, gulrot og kylling var det på tide med middag. I dag ble det veldig enkelt, og veldig godt:-)
 Jeg banket noen kyllingfileter flate, la en skive god brie midt på, kvernet over litt pepper og rullet sammen. Og pakket herligheten inn i et par skiver deilig italiensk skinke. Spanderte en boks cremefraiche og helte over, kokte villris og laget julienne gulrøtter.

Voila,- deilig middag for store og små:-)


2 kommentarer:

Tusen takk for kommentarer:)