fredag 23. november 2012

Lunsjbesøk

I går fikk jeg koselig lunsjbesøk og måtte ha litt godt å spise på. Så jeg prøvde meg på maissuppe, fant oppskrift på Trines matblogg (http://trinesmatblogg.no/2012/11/12/kremet-maissuppe-med-chorizo/)og modifiserte den litt. Tok for eksempel ikke sjansen på å ha løk i til de ammende. Og så brukte jeg litt chiliolje når jeg ´freste´ ingrediensene i gryta. Suppa ble KNALLGOD og anbefales virkelig!

Jeg serverte den med et hjemmebakt ´steinovnsbrød´, men det var dessverre ikke så saftig som jeg skulle ønske for jeg bakte det dagen i forveien. Men smaken var jo god da:-) Og med litt pesto på ble det jo ekstra godt da. Vi dryppa litt pesto i suppa også vi, mmmm...

Oppskrift på grovt firkornbrød:
200 g sammalt rug
500 g sammalt hvete fin
1 fersk gjær
1 ss honning, sirup eller sukker
2,5 dl lunka vann
2,5 dl lunka kulturmelk
2 ss linfrø
2 ss sesamfrø
2 ss solsikkekjerner
1 ss gresskarfrø
litt salt

Bland melet i bollen. Smuldre inn gjæra og bland i vann og honning og la det heve i 20 min. Tilsett resten av ingrediensene og bak ut brødet. Heves på bakeplate (husk å smøre den) under et kjøkkenhåndkle i 20 min. Skjær noen streker i brødet og prikk med en kakestikke eller tilsvarende og stek først på 300 grader i 8 min, så 200 grader i 40 min. Jeg la på et bakepapir etter halve steketiden for da syntes jeg brødet begynte å bli litt vel mørkt.

1 kommentar:

Tusen takk for kommentarer:)