Ja, så var det mandag igjen da. Som vanlig lurer jeg på hva vi skal finne på til middag, helst noe litt kjeskent, enkelt og godt for både store og små. Så i dag ble det en man-tager-hva-man-haver pai. Og det ble en skinke-bacon-brokkoli-pai :-)
Ingredienser til bunnen:
150 g smør
150 g hvetemel
50 g fibramel (eller annet fullkornshvetemel)
2 ss vann
1 vispa egg
Smuldre smør og mel sammen og kna inn vannet til slutt. Smør en paiform og dryss litt mel over, trykk paideigen ut i forma. Prikk bunnen med en gaffel og pensle med egget. Stek på 200 grader i 15 min.
Ingredienser til fyllet:
4 egg
2 dl matfløte
En pakke smårettsskinke (jeg brukte det jeg hadde og det var en halv pakke skinke og en halv pakke smårettsbacon)
50 g raspet gulost
En halv brokkoli delt i små ´buketter´
salt og pepper
Visp sammen egg og fløte. Tilsett salt og pepper etter ønske og rør inn skinke, gulost og brokkoli. Fordel blandingen på bunnen.
Stek midt i ovnen ved 200 grader i ca 30 min, eller til blandingen har blitt stiv og gyllen.
Serverte den med det vi hadde igjen av ingredienser til salat:-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentarer:)