fredag 2. november 2012

Søndagsmiddag?

En av våre favoritt kyllingretter er heltstekt kylling ala Jamie Oliver. Dette har vi laget mange ganger og store og små blir like fornøyd hver gang. Sist vi hadde det var Alise ivrig hjelper til både vasking, stapping og krydring av kyllingen.
 Her er sånn ca hva vi bruker:
1 kylling
salt og kvernet pepper
3 never finhakket frisk basilikum
olivenolje
1 sitron (vask skallet godt) delt i to
4 laurbærblader revet i biter
2 kvaster frisk rosmarin

Sett ovnen på 225 grader og sett inn ei langpanne (liten eller stor). Skyll kyllingen godt i kaldt vann og tørk den inni og utenpå med tørkepapir. Gni salt inni kyllingen.
Så løsner vi forsiktig skinnet fra brystkjøttet(sånn at det er mulig å putte inn godsaker her). Dryss litt salt ned i lommen(e) og dytt inn mesteparten av basilikumen. Så legger du de to halve sitronene, laurbærbladene og rosmarinen inni kyllingen og binder opp kyllingen (sånn at den er mest mulig ´samlet´ og godsakene holder seg på plass. Vi pleier også å skjære noen snitt med en god kniv i lårbeina  og gni inn resten av basilikumen her.

Jeg skal love deg at de låra blir gode:-D











Så gnir du inn hele kyllingen med olivenolje, salt og pepper.

Hell litt olivenolje i langpanna og legg kyllingen med ryggen ned. La den steke 1 time på 225 grader.

Som tilbehør har vi gjerne en blanding av rotgrønsaker som koser seg rundt kyllingen de siste 40 minuttene av steketiden. En blanding av kålrot, potet og gulrøtter er kjempegodt. Andre ganger har vi bare poteterbåter i panna rundt kyllingen og de blir vanvittig gode.

Håper det smaker:-)

2 kommentarer:

  1. Dette er veldig godt ja men har gått altfor lenge i glemmeboka her, kanskje dette blir søndagsmiddagen denne uka ;-) Takk for tips :-)

    SvarSlett
  2. Det høres ut som en god plan:-)

    SvarSlett

Tusen takk for kommentarer:)