fredag 4. januar 2013

Kalkunpai og luksussmørbrød

I dag er det på tide å bruke opp restene av nyttårskalkunen. Det var ikke nok igjen til en middag til oss, så da ble kjøttet en av ingrediensene til middagspai.






Jeg lagde samme paibunn som jeg har blogget tidligere da jeg synes den er så enkel og god på smak.

150 g smør
150 g hvetemel
50 g fibramel (eller annet fullkornshvetemel)
2 ss vann
1 vispa egg

Smuldre smør og mel sammen og kna inn vannet til slutt. Smør en paiform og dryss litt mel over, trykk paideigen ut i forma. Prikk bunnen med en gaffel og pensle med egget. Stek på 200 grader i 15 min.

Fyll:
4 egg (pluss det som er igjen fra penslingen av bunnen)
3 dl melk
litt pepper
kalkunkjøtt
1 pk bacon
0,5 pk frossen spinat
1 dl revet ost

Klipp baconet i biter og stek i panna. Bland i kalkunen når det er ferdig stekt og fordel over den ferdigstekte paibunnen. Visp sammen egg, melk og pepper og ha i spinaten. Hell det over kjøttet og dryss over osten. Stek på 200 grader i 25 min (eller til den har blitt gylden).

Server varm med en frisk salat til:-)



Jeg stjal litt av kalkunen og lagde meg varme kalkunsmørbrød. Smurte på litt grov sennep, la på litt kalkunplukk, to-tre skiver ost og pepperoni. YAMMI!!!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentarer:)