Nå har jeg hatt en god feriepause fra bloggen. Har fått svingt meg på kjøkkenet med både stort førjulsselskap og selskap på nyttårsaften og skulle selvsagt ha delt all den gode maten med dere her, men det var litt for mange andre ting som måtte gjøres før jeg kunne ta meg tid til det, så da ble det heller en bloggepause.
Men til kaffe på kvelden på nyttårsaften hadde jeg lagd ei suksessterte med sjokoladekrem og den fikk jammen meg bein å gå på, så den tenkte jeg at jeg kunne dele oppskriften på. Selv etter kalkunmiddag med masse deilig tilbehør og karamellpudding til dessert var det bare et lite stykke igjen av denne kaka når gjestene gikk.
Bunn:
4 eggehviter
150 g melis
150 g malte mandler
Krem:
4 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
0,5 plate smeltet 70% kokesjokolade
150 g romtemperert smør
Stivpisk eggehvitene og bland inn melis og malte mandler. Ha røren i en form (ca 24 cm springform). Stekes på 160 grader i 30-35 min. Avkjøl bunnen.
Rør sammen eggeplommer, fløte og sukker. Varm opp på svak varme under omrøring til kremen koker og tykner. Ha så i vaniljesukkeret og den smeltede kokesjokoladen. Avkjøl litt før du rører inn smøret. Sett kremen kaldt til den stivner (gjerne i frysen). Legg bunnen på et fat og fordel kremen jevnt oppå.
Pynt etter ønske og server.
Mmmmm....
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentarer:)