Trinn 1
75 gram havrekli
75 gram solsikkekjerner
75 gram sesamfrø
75 gram linfrø
50 gram havregryn
200 gram sammalt hvete, grov
200 gram sammalt rug, grov
9 dl kaldt vann
Bland alle ingrediensene i bakebollen, dekk med plast/lokk og la stå i romtemperatur i minst 2 timer eller gjerne over natten.
Trinn 2
2 dl lunkent vann
1 ss sirup
1 ss havsalt
25 gram fersk gjær
950-1000 gram hvetemel
Bland gjæren ut i vannet og ha alle ingrediensene (men hold igjen på litt av melet) i bakebollen fra trinn 1, og kjør deigen i kjøkkenmaskin i noen minutter på sakte fart. Øk deretter hastigheten og kjør den i 5 minutter på høy hastighet. Juster eventuelt med mer mel til du får en blank og elastisk deig.
Hev i ca 1,5 time eller enda lengre om du har tid. Ha deigen på bakbordet og del den i 3 like emner. Form emnene til brød og legg de i smurte brødformer. Pensle brødene med vann og strø havregryn over. Etterhev i 45 minutter og stek nederst i ovnen på 220 grader i ca 30 min til brødene er gyldne og har en ´hul lyd´ når du banker på dem.
Kjære Ida Camilla!
SvarSlettJeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og mat blogger.
Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen
Hvis du ønsker å legge til din mat- til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen
Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.
Forhåpentligvis vil din egen mat blogg også være opp i toppen!
Varme hilsen,
Christina
http://www.alleoppskrifter.no/