onsdag 13. mars 2013

Laksewok

Dagens middag var laksewok. Du vil ikke tro hvor godt dette er før du har smakt det. Ungene digga det og vi digger det, kan ikke bli stort bedre enn det;-)
Dette trenger du (til 3-4 personer):
1 pakke frosne laksefileter uten skinn - du kan selvfølgelig bruke annen laks, men det var det vi hadde
1 pose babyspinat (65 g) - eller annen spinat du kommer over
en halv brokkoli
1 rødløk
3 gulrøtter
2 pk nudler (jeg brukte ikke Mr Lee, men noen pakker som er litt mindre, så det er ca 100g)
2 ss sweet chili saus
4 ss soyasaus
4 ss fiskesaus
2 ss hakket koriander
litt pepper
litt salt

Kok nudlene som anvist på pakken og klipp dem opp litt når de er ferdige. Hakk koriander, skrell og skjær gulrøttene i strimler, del brokkolien i små buketter, løken i båter og fisken i terninger.

Varm olje i en wokpanne (evt stekepanne hvis ikke du har wok) og stek laksen raskt  ved sterk varme. Legg den over på en tallerken og strø over litt salt og pepper. Stek gulrot, løk og brokkoli raskt. Så blander du sammen chilisaus, soyasaus, fiskesaus og hakket koriander og blander det i grønsakene. Bland så i nudlene og så fisken (lurt å være litt forsiktig når man rører inn fisken, ellers går den lett i småbiter). Vend inn spinaten til slutt og server:-)

Vi voksen synes det var godt å ha over litt ekstra chilisaus for å få enda litt mer smak, men det er absolutt ikke nødvendig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentarer:)