onsdag 12. juni 2013

Frisk marengsiskake

I helga hadde vi svigers på besøk og siden det nærmet seg svigermors bursdag måtte jeg jo lage ei kake. Og denne gangen falt valget på ei frisk iskake og resultatet....ja det BØR prøves. NAMMM!!!
Ingredienser:
4 eggehviter
2,5 dl sukker
1 ts revet sitronskall
2 doble daim - grovhakkes
1 liter vaniljeis (jeg brukte selvsagt Hennig Olsen is)
Jorbær
Bringebær

Stivpisk eggehvitene og ha i sukkeret litt etter litt. Pisk til du har en stiv og fin marengs, rør forsiktig inn sitronskallet. Ha massen i ei kakeform og stek på 110 grader midt i ovnen i ca 60 min (avhenger av ovn) til den er hard og ikke klissete på overflaten. Avkjøl litt med ovnsdøra på gløtt og ta ut. Rør isen myk og rør inn daimen. Ha isen over marengsen, dekk forma med aluminiumsfolie eller liknende og sett den i frysen. Ta ut kaka minst en halvtime før servering og pynt med bringebær og skivede jordbær.
Skynd deg å ta et stykke, for denne kaka fikk bein å gå på;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentarer:)