onsdag 12. juni 2013

Ostekake med bringebærlokk

Her kommer nok ei favorittkake som alltid blir godt mottatt. Noe så enkelt som ei frisk og luftig ostekake. Oppskriften fikk jeg for over 10 år siden av ei venninne i Hønefoss og jeg har lagd den med stor suksess mange ganger siden.
Ingredienser:
14-16 knuste bixit kjeks
75-100 g smør
2,5 dl vann
1 pk sitrongele
3 dl kremfløte
200 g Philadelphia ost (gjerne light)
3 dl lettrømme
225 g melis
1 ts vaniljesukker

Topping:
1 pk bringebærgele
3 dl vann
evt bær til pynt

Knus kjeksen og kna inn smøret. Trykk massen ned i en kakeform (jeg sverger til Bake-it-easy form til denne kaka). Kok opp 2,5 dl vann, ta gryta av plata og rør inn sitrongelèen. Visp sammen Philadelphia, rømme, melis og vaniljesukker. Visp kremfløten og bland i den avkjølede gelèen (fremdeles flytende). Bland med Philadelphia-blandingen og hell over i forma. Når alt er stivnet har du over bringebærgelèen som må være helt kald (men ikke stivnet) og evt bær hvis du vil pynte med det.

Kos deg:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentarer:)