fredag 19. september 2014

Blomkålsuppe med sprøtt tilbehør

Jeg hadde kveldsbesøk av venninner og bestemte meg for å lage ei suppe til kveldsmat. Valget falt da på blomkålsuppe med tilbehør jeg fant veldig fristende på et innlegg på Trines matblogg, nemlig sprøstekt bacon, blomkål og purre. Og det var utrolig godt oppi suppa, mmm...

Ingredienser til suppa:
2 blomkål (eller 1 stort)
1 sjalottløk
2 kyllingbuljongterninger
8 dl vann
2 dl lettmelk
2 ss creme fraiche

Garnityr:
1 pk bacon
1/4 purre
Et par blomkålbuketter delt i bittesmå buketter.

Kok opp vann med buljongterningene så de blir løst opp. Ha i melk og la det koke opp. Ha i blomkål (spar et par buketter til garnityren) og løk. La det småkoke til blomkålen er mør, ca 20 min avhengig av størrelsen på bukettene. Bruk stavmikser til å få en jevn suppe. Ha i creme fraiche og kjør litt til med stavmikser. Kok opp og smak til med salt og pepper.
Tilbehøret gjør du klart slik: Skjær baconet i strimler og sprøstek i ei panne. Ha over på kjøkkenpapir mens du freser de små blomkålbukettene i litt olje til den blir litt brun. Ha i strimlet purre og bacon og bland godt. Serveres sammen med suppa og gjerne med en god bit Focaccia til:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentarer:)