fredag 12. desember 2014

Kalvekoteletter på italiensk vis med lun auberginesalsa


Etter å ha leita igjennom en haug med gamle oppskrifter fant jeg igjen en nydelig rett vi lagde på et italiensk kokkekunst for en 7-årstid siden. Og både jeg og min gode mann fikk vann i munnen med tanke på denne kombinasjonen av smaker så jeg bare måtte lage det igjen. Og det var minst like godt som vi huska, så her kommer oppskriften:-)

Hvis ikke du får tak i kalvekoteletter kan de byttes ut med annet kalvekjøtt eller noe annet du har lyst på.

Ingredienser:

Auberginesalsa:
2-3 auberginer, skåret i terninger
2 hvitløksfedd, finhakket
1,5 håndfull bladpersille, finhakket
Olivenolje
Salt og pepper

Kalvekoteletter med tilbehør:
4 kalvekoteletter 
2 hvitløksfedd, skjært i tynne skiver
1,5 løk, hakket
4 bifftomater (evt plommetomat), skåret i terninger
1,5 ss kapers
2 håndfuller frisk oregano, hakket
300 g fersk mozzarella, skåret i skiver (er du glad i ost kan du bruke 2 pakker, er du ikke kan du klare deg med 1)
5 ss olivenolje 
Litt hvetemel
Olivenolje til steking
Salt og pepper

Vend kotelettene i mel. Varm olje i stekepanna, ha i hvitløk og la den surre på medium varme til den begynner å bli myk og en anelse brun. Ha hvitløken over i en skål og stek kjøttet på høy varme på begge sider i ca 5 min. Legg kjøttet over på en tallerken og ha løkeni panna. Fres på svak varme til løken er myk. Ha i tomater, hvitløk, halvparten av oreganoen, kapers. Krydre med salt og pepper, smak til og la putre på middels varme i 10 minutt. Ha kotelettene i sausen, og kok i 2-3 minutt. Legg mozzarella oppå kotelettene, dryss over resten av oreganoen, pepre. Ha lokk på panna og skru plata av ( evt på 1).


Varm olje i ei stekepanne eller ei gryte. Ha i auberginene, dekk til med lokk og la putre i 7-8 minutt og rør om innimellom. Ha i hvitløk og persille, krydre med salt og pepper og la koke på lav varme til auberginene er myke og en anelse brune. Kvern over litt pepper og server sammen med kotelettene.

Mmmm....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentarer:)