tirsdag 10. mai 2016

Porsjonspavlova

Sist jeg hadde Matvraksjentene på besøk avsluttet vi måltidet med en deilig porsjonspavlova toppet med hakkede pistasjenøtter. Veldig enkelt å lage og en utrolig fin avslutning.

Jeg lagde 6 porsjoner og brukte da:

Til marengs
2 eggehviter
100 g sukker
en klype salt

Til kremen
1 boks kremfløte
1 ts vaniljesukker
400 g frosne bringebær (bruk gjerne friske hvis du har det)
2 ss sukker
1 håndfull pistasjenøtter, grovhakket
evt noen friske bringebær til pynt

Sett ovnen på 130 grader. Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Fortsett å piske mens du tilsetter sukkeret litt etter litt. Pisk godt, 5-10 minutter til du har en fin marengsmasse. Alt sukkeret skal være oppløst (dvs at du ikke skal kjenne noen sukkerkorn når du gnir litt av marengsmassen mellom fingrene).

Legg massen i "klatter" på et bakepapirkledd stekebrett, jeg lagde ca 12. Stekes i 40 min og avkjøles (helst) i avslått ovn med døra på gløtt eller på rist på kjøkkenbenken. 

Marengsen kan gjerne lages noen dager før du skal bruke den så lenge den oppbevares tørt.

Strø et par spiseskjeer sukker over de bringebærene og la de tine i en skål på benken. 

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Denne kan du også lage klar litt før du skal bruke den, men selve 'monteringen' av desserten bør skje rett før servering.

Bryt marengsene opp i mindre biter og fordel ca halvparten i glassene/skålene du vil servere i. 

Mos bringebærene litt sammen med en gaffel (hell gjerne av litt av saften hvis de har blitt veldig fuktige) og bland i kremen. Rør forsiktig inn resten av marengsbitene i kremen og fordel massen i glassene/skålene. Pynt evt med noen friske bringebær og strø de hakkede pistasjnøttene over.

Servèr! :-)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentarer:)