tirsdag 10. mai 2016

Bruschetta

Bruschetta er så utrolig godt. Fungerer fint som lunsj, et mellommåltid eller som forrett og kan varieres med f.eks en skive parmaskinke til eller litt revet parmesan. Her har jeg en enkel variant som fungerte utmerket som forrett.


Denne oppskriften er beregnet på 5 porsjoner.

Ingredienser:
5 skiver godt brød, litt tykke blingser
1 fedd hvitløk, skrelt og klemt
1 fedd hvitløk, finhakket
Tomater, jeg brukte et 'brett' med klasetomater delt i små biter
0,5 rødløk (ikke så stor), finhakket
1 frisk basilikum, finhakket (spar noen blader til pynt)
En god klunk god olivenolje
nykvernet pepper
1 neve pinjekjerner, ristes i pannen

Ha tomatene, løk, hakket hvitløk og basilikum i en bolle og bland sammen. Rør inn litt god olivenolje og smak til med salt og pepper.

Rist brødskivene sammen med det  hele hvitløksfeddet (jeg klemmer det litt sammen med flaten på en kniv for å slippe ut smakene) i en stekepanne til brødet er sprøtt på begge sider. Hell av væsken som har samlet seg i tomatblandingen, ta skivene ut av stekepanna og fordel tomatblandingen over.

Dryss over ristede pinjekjerner og ha på et basilikumblad eller to før du serverer.

NYT!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentarer:)