mandag 27. november 2017

Kamskjell med blomkålpurè og soyasjy

På nyttårsaften hadde vi en herlig treretters. Jeg lagde reinsdyrfilet ala Trines matblogg til hovedrett og espressobrulè til dessert. Til forrett hadde vi kamskjell og det er jo bare så godt sammen med den salte soyasjyen og den milde, gode blomkålpurèen.



Til 4 personer trenger du:

8 kamskjell


Blomkålpurè:

1 blomkål
4 dl melk
2 ss smør
salt
pepper

Soyasjy:

sitron
soyasaus (bruk gjerne den saltreduserte)
hvitløksfedd




Kutt blomkålen i biter og kok de møre i melken. Når de er møre siler du av melken og blander blomkål og smør med stavmikser til blandingen blir glatt. Smak til med salt og pepper.

Bland soyasaus, hvitløk og saften fra en sitron i ei gryte. Kok opp og la koke inn litt.

Stek kamskjellene i 2-3 minutter på hver side i godt oppvarmet panne. Ha gjerne i litt olje eller smør til stekingen.

Anrett og server med det samme.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentarer:)