onsdag 28. november 2012

Fisk er god middag:-)

Nå har vi hatt fisk til middag to dager på rad, mmmm...To enkle retter, en med laks og en med torsk.
Lakseretten er latterlig enkel å lage. Man tar en boks med creme fraiche, en fiskebuljongterning og litt vann og blander sammen. Hell blandingen i en ildfast form, legg i laksestykkene og krydre med f.eks sitronpepper og litt salt. Av tilbehør kan man ha så mangt, men vi hadde agurksalat og kokte poteter denne gangen. Veldig enkelt og godt og ferdig på en halvtime.

Den andre middagen var rett og slett hjemmelagde fiskepinner. Jeg kjøpte en torskefilet på en halvkilo, skar i passende stykker og dyppet først i en blanding av sammenvispet egg og melk, og så i griljermel/strøbrød blandet med litt salt og pepper. Lot det ligge litt før jeg stekte i smør og olje. Serverte med halvbakte mandelpoteter og en slags remulade. Veldig godt med raspet gulrot også:-)
Klart til å stekes

"Remulade":
1 dl majones
1 dl creme fraiche
2 ss finhakket ´pickles´
1 ss finhakket kruspersille
1 ts dijonsennep
salt og pepper

Bland alle ingrediensene og nyt:-)

2 kommentarer:

  1. Mmmm må prøve de fiskepinnene og remuladen en dag- savner kjappe og gode fiskeretter. Hadde laksepai idag, god det og :-)

    Ses imorra :-)

    SvarSlett
  2. Ja, det MÅ du. Må ikke ha torsk, annen hvit fisk går også fint. Men best med en som er litt ´fast´. Laksepai hørtes godt ut, men her har Alise fått for seg at hun ikke liker pai, så hadde nok ikke slått så godt an hos henne akkurat nå, hehe.

    SvarSlett

Tusen takk for kommentarer:)