torsdag 31. januar 2013

Cakepops

Etter å ha smakt på min venninnes nydelige Hello Kitty cakepops for noen uker siden fant jeg ut at jeg MÅTTE lage det til min manns bursdag i helga. Så etter litt surfing rundt på nettet tok jeg litt inspirasjon fra flere steder og kom fram til følgende oppskrift:

Sjokoladekake:
2  egg 
150 g sukker 
1 ts vaniljesukker 
1 ts kanel 
2 ts bakepulver
150 g smeltet smør 
150 g hvetemel 
4 ss kakao

Visp eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker. Bland og sikt i mel, kakao, kanel og bakepulver, og rør det i vekselsvis med det avkjølte smøret. Stek midt i ovnen i ei lita langpanne ca 30 min ved 170 grader. La kaken avkjøle helt før du smuldrer den opp.

Ostekrem:
Drøyt 100 g Philadelphia ost eller annen kremost 
1 ts vaniljesukker 
200 g melis

Glasur:
2-2,5 plater kokesjokolade
Strøssel 
  
Bland ostekremen og ha i den oppsmuldrede kaka. Bland godt til det blir en masse. Form cakepops og sett dem i kjøleskapet til de har blitt kalde. Blir ca 30 stk.
Smelt så 1,5-2 striper kokesjokolade, dypp pinnene (jeg brukte avklipte grillpinner) i sjokoladen og stikk dem i popsene. Sett i kjøleskapet igjen til sjokoladen har stivna.  



I mellomtiden kan du f.eks hakke mandler til å bruke som dekor (det var knallgodt!!). Så er det siste hånd på verket som skal til, dypping av popsene. Smelt resten av sjokoladen (sammen med det som evt var igjen fra i sted) og dypp popsene oppi. La de stå litt til sjokoladen såvidt begynner å stivne og rull dem så i den pynten du ønsker. Et tips jeg tok til meg var å fylle i sukker i kopper/glass til å sette popsene i når de skal avkjøles. Man kan også bruke isopor eller oassis, men jeg hadde ingen av delen;-)
Avkjøl og nyt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentarer:)