fredag 8. mars 2013

Enkel laks med agurksalat

Det går mye laks her i huset, og noen ganger gjør vi det ekstra enkelt uten noe fiksfakseri. Og da blir det ovnsstekt laks, kokte poteter, agurksalat og en dæsj med kesam.
Laksen legges enkelt og greit i en smurt ildfast form og krydres med sitronpepper. På barnas filet tar vi bare et lite dryss med krydder mens på våre tar vi godt i. Så er det bare å sette filetene i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter. Mens potetene koker og laksen står i ovnen er det bare å lage agurksalat. 

Jeg tar da:
1,5 agurk
1 ss sukker
2 ss eddik(2%)
2 ss vann
litt salt og litt pepper

Finn fram en ostehøvel og skrell agurken på langs med den, så skjærer du agurken i skiver med ostehøvelen oppi en bolle du har lokk til (tupperware eller tilsvarende). Ha så oppi resten av ingrediensene, sett på lokket og rist løs til du føler det er godt blanda og agurken har fått litt bank. Smak og tilsett mer av noen ingredienser hvis ønskelig.

 Server med en dæsj kesam for å få litt fukt på potetene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentarer:)