Dette er favorittkaka her i hus. Den blir ALLTID godt mottatt og rost opp i skyene av de som smaker, og alle vil ha oppskriften...så da er det vel på tide å legge den ut da. Det er en oppskrift basert på en Nigella oppskrift. Akkurat denne utgaven er pyntet i Norges farger siden jeg hadde den til 17.mai dessert (pleier bare å ha bringebær, men måtte jo ha blåbær også på nasjonaldagen:-))
Ingredienser pavlova (marengs):
4 eggehviter
200 g sukker
2 ss kakao
0,5 ts balsamicoeddik
0,5 plate finhakket kokesjokolade
Ingredienser topping:
3 dl kremfløte
3 ts vaniljesukker
300 g bringebær (eller en blanding av bær)
0,5 plate grovhakket kokesjokolade
Stivpisk eggehvitene. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk ca 20 min (med mikser) til du har en tykk og stiv marengs. Rør forsiktig inn kakao, kokesjokolade og balsamico (sistnevnte er viktig for å få riktig konsistens på marengsen). Ha det over på et bakepapirkledd stekebrett og form det som en rund kake. Den flyter litt utover, så ikke lag den litt mindre enn fatet du har tenkt å ha den på;) Se Tips nederst.
Sett stekebrettet midt i ovnen som er forvarmet til 180 grader. Skru ned temperaturen til 150 og stek i 60 min. Avkjøles i ovnen med døra på gløtt (hold den åpen med ei tresleiv eller tilsvarende) til den er helt kald. Marengsen kan lages dagesvis før du skal servere kaka, bare oppevar den tørt.
Når du skal fylle kaka visper du krem av kremfløten og vaniljesukker og pynter med bær og hakket sjokolade. Kaken bør fylles så nærme servering som mulig. Den kan stå noen timer i kjøleskapet når den er pyntet, men står den f.eks over natta blir den myk og ´soggy´ og ikke god. Så jeg pleier bare å ha alt klart, så tar det 5 min å gjøre den ferdig:-)
TIPS: Tegn en sirkel på 22-24 cm på et bakepapir og sørg for at marengsmassen er jevnt fordelt innenfor denne.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentarer:)