Det går mye hjemmelagde knekkebrød her i huset. Og nå har jeg begynt å lage en ny variant. De er ganske like på de jeg har laget tidligere, men her har jeg lagd nok røre til 3 stekebrett og så har jeg brukt rugmel istedenfor maismel.
Til 3 brett trenger du:
1,5 dl linfrø
3 dl havregryn
3 dl grovt rugmel
3,5 dl sesamfrø
3,5 dl solsikkekjerner
3,5 dl havrekli
1,5 dl gresskarkjerner
2 ts salt
13-14 dl lunkent vann
Bland alle ingrediensene og la det stå og svelle ca 10 min. Rør rundt og fordel røra på 3 stekebrett. Klem massen jevnt utover brettene og sett inn i forvarmet ovn (VARMLUFT!!) på 160 grader i 3 høyder. Etter 10 min tar du ut ett og ett brett og ruter opp med pizzahjul i ønsket knekkebrødstørrelse (jeg lager 24 pr brett) og setter inn igjen i samme høyde. Stek i 20 min og bytt plass på brettene, stek 20 min til og bytt plass igjen. Fortsett slik til de er ferdig stekt. I min ovn ble det 3 20-minuttere pluss 10 minutt. Når du tar ut brettene og legger knekkebrødene over på rist til kjøling kan det være at noen av dem er myke. Da samler du disse på ei stekeplate og setter inn i ovnen igjen til de har blitt sprø.
ENJOY!! :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentarer:)