tirsdag 9. juli 2013

En deilig treretters

Jeg fant ut at jeg måtte blogge den treretters menyen jeg lagde når jeg hadde Matvrak her for halvannen uke siden. Får nesten vann i munnen av å tenke på maten, så det her må definitivt lages igjen. Oppskriftene her holder til 5 personer.
Vi startet med Kongekrabbe med avokadokrem og soyasmør:
4 kongekrabbebein (flere hvis de er små)
2 modne avokado
2 gode ss creme fraiche
1 lime
8 ss usalta meierismør
3 ss søt soyasaus
1 hvitløksfedd
0,5 finhakka sjallotløk
2 ss gressløk
salt
pepper
smør til steking

Start med å lage soyasmøret. Jeg lagde dette ferdig kvelden før og varmet det opp før servering. Brun smøret i ei lita gryte, la det bli gyllent/nøttebrunt, men ikke brenn det. Ta gryta av plata og tilsett soyasaus, hakka hvitløk og sjalottløk. Rett før servering klipper du i gressløken.

Rens avokadoene og mos sammen med creme fraiche og saften fra limen. Smak til med salt og pepper. Avokadokremen føles litt syrlig, men når den står litt blir den rund og fin i smaken.

Klipp opp krabbeklørne og ta ut kjøttet. Del i passe biter og stek i litt olje på middels varme i ca 3 min. Ha over litt nykvernet pepper og salt mens du steker dem.

Anrett kongekrabba på avokadokremen og topp med soyasmøret (pass på at du får med både smør og soya).

Så fortsatte vi med Chorizobakt breiflabb:
1 kg breiflabb (skinn og beinfri)
100 g chorizo i skiver
200 g aspargesbønner
1 sjalottløk
2 dl hvitvin
4 dl fiskekraft (jeg brukte Jacobs fiskekraft og spedde med vann)
4 dl fløte
1 rosmarinkvast
5 ss smøre
salt og pepper

Del fisken i serveringsstykker og legg dem i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, strø over grovhakket rosmaring, choritzoskivene og smør i klatter. Stek ved 250 grader i 15 min. Hell over stekeskyen et par ganger i løpet av steketiden.
Kok bønnene møre i lettsaltet vann, hell av vannet og bland inn løk i skiver.

Sausen kan gjerne lages dagen i forveien. Den lages slik: Kok inn hvitvin og kraft til halv mengde. Tilsett fløte og varm opp igjen. Dersom du ønsker sausen litt tykkere kan du jevne den med maizenajevning. Smak til med salt og pepper.

Anrett fisken oppå aspargesbønnen og hell over godt med saus.

Som en nydelig avslutning hadde vi minipavlova med mascarponekrem og balsamicomarinerte jordbær.

Minipavlova (kan lages flere dager før de skal brukes bare de oppbevares tørt):
3 eggehviter
150 g sukker

Sett ovnen på 120 grader varmluft. Stivpisk eggehvitene og ha i sukkeret litt og litt. Pisk til du har en stiv marengs. Ha marengsmassen i en sprøytepose (eller en vanlig frysepose med klippet hull i) og sprøyt ut små kaker på et bakepapirkledd stekebrett. Jeg lagde dem ca 8 cm i diameter og tok en ekstra runde ytterst (slik at det ble en kant,-litt som en skål). Jeg lagde et par i reserve, men du kan også bruke resten av marengsen til å lage små marengstopper (hvis du får noe til overs da). Stek i ca 1 time til de er sprø og ikke klissete å ta på. Avkjøles på rist.

Mascarponekrem:
En boks mascarpone (250 g)
2,5 dl fløte
5 ss brunt sukker
1 vaniljestang

Pisk mascarponen og fløten til det blir en krem. Tilsett sukker og frøene fra vaniljestanga og bland godt. 

Balsamicomarinerte jordbær:
1 kurv jordbær
2 ss sukker
2 ss vann
1 dl balsamicoeddik

Smelt sukkeret i vann på svak varme. Tilsett balsamicoen og la det koke noen minutter til det blir litt sirupsaktig. Avkjøl og bland i jordbærene skåret i passe biter. La det stå og marinere minst 30 min men gjerne noen timer.

Fordel mascarponekremen på minipavlovaene og ha over jordbærene.





2 kommentarer:

  1. Dette var virkelig imponerende Camilla! Ser nydelig godt ut alt sammen!! Flinkis!!

    SvarSlett
  2. Hihi, så gøy med kommentarer:-) Tusen takk!! Ja, det her var skikkelig godt, mmm...gøy å lage god mat altså!! YAMMI!!

    SvarSlett

Tusen takk for kommentarer:)