Saus
1 sjalottløk
1 ss peppermix
2 ss olivenolje
1,5 ts mel
1,5 dl buljong
1 dl matfløte
Salt
Varm oljen i ei gryte, ha i finhakket sjalottløk og peppermix. Fres i ca 5 min til løken er blank og myk. Dryss over melet, rør godt og ha på væsken. La det småkoke i 5 min og smak til med salt.
Steking av biff
For perfekt stekt biff følger jeg denne framgangsmåten: smelt godt med smør i stekepanna. Krydre biffene godt med pepper og litt salt og legg dem i når smøret har blitt nøttebrunt. Brunes i 2-3 min på hver side på sterk varme før de legges over i ei ildfast form og stekes videre i midt ovnen på 200 grader i 6-7 minutt. Tas ut av ovnen og får hvile like lenge som de var i ovnen. Dersom de er tynne eller du ønsker dem mer enn medium stekt justere du både tid i ovnen og hviletid deretter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentarer:)