I tillegg så er det superenkelt å lage, dette neste man trenger er tid, lammeskankene skal stå lenge i ovnen å godgjøre seg.
Ingredienser:
Lammeskanker (jeg hadde 2 store til 2 voksne og to barn)
1 løk
0,5 sellerirot
4 gulrøtter
1 purre
1 hvitløksfedd
1 ss mel
2 ss tomatpuré
2 laurbærblader
Revet skall av 1-2 appelsiner (se an størrelsen)
Revet skal av 1 sitron
2 dl kjøttbuljong (utblandet i vann)
2 dl rødvin
Salt og pepper
Krydre lammeskankene godt med salt og pepper. Skjær løk, gulrøtter, sellerirot og purre i grove biter. Finhakk hvitløksfeddet. Legg leirgryta i vann (hvis du har en sånn som meg som må i vann i 15 min før den brukes). Brun skankene godt i smør i stekepanna og legg dem i leirgryta. Fres alle grønnsakene i panna. Tilsett mel, tomatpuré, laurbærblader, sitrusskall, buljong og vin. Hell alt over skankene, ta på lokket og sett i ovnene. Ovnen settes på 200 grader og det hele skal få godgjøre seg i 2,5 timer. Server med hjemmelaget potetmos, eller f.eks en mandelpotetpuré.
Mandelpotetpuré:
400 g skrelte mandelpoteter
3 hvitløksfedd
2 ss smør
1 dl matfløte
Kok potetene og hakket hvitløk på svak varme. Hell av vannet når potetene er møre, ca 15 min. Ha i smør og fløte og rør godt til du har en fin mos. Smak til med salt og pepper.
Laget etter oppskrift fra 'Mat og vin' av Bølgen og Moi
Looks delicious :-)
SvarSlett