Vi hadde 3 kamskjell hver som ble stekt i rapsolje i halvannet minutt før smøret (en liten ss) ble lagt i panna og skjellene ble snudd. Stekte i 2 min til og flyttet skjellene litt rundt i panna for at de ikke skulle sette seg fast. Kvernet salt og litt pepper over skjellene. Vasket bladsalat og la den utover 2 tallerkener, ringlet over litt god olivenolje (min var fra Oliviers). La 3 kamskjell på hver tallerken og hadde over noen skjeer med aioli samt ca 1 ss ristede pinjekjerner.
Aioli med parmesan
En kvart finhakket sjalottløk
Et halvt finhakket hvitløksfedd
1 eggeplomme
15 g finrevet parmesan
0,75 dl olivenolje
1 ts hvitvinseddik
Salt og pepper
Bland løk, hvitløk, eggeplomme og hvitvinseddik med en visp. Hell oljen i en tynn stråle mens du fortsetter å vispe til ønsket konsistens. Rør i parmesan og smak til med salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentarer:)