mandag 30. september 2013

Kamskjell på salatseng med nydelig aioli

For noen dager siden fikk jeg endelig 'Trinesmatblogg boka' i posten. Utrolig mye fristende og godt i den boka altså! Så på lørdag fant vi ut at vi måtte teste ut en av oppskriftene der til kveldskos. Og det ble fantastisk godt! Dette lager jeg garantert igjen!

Vi hadde 3 kamskjell hver som ble stekt i rapsolje i halvannet minutt før smøret (en liten ss) ble lagt i panna og skjellene ble snudd. Stekte i 2 min til og flyttet skjellene litt rundt i panna for at de ikke skulle sette seg fast. Kvernet salt og litt pepper over skjellene. Vasket bladsalat og la den utover 2 tallerkener, ringlet over litt god olivenolje (min var fra Oliviers). La 3 kamskjell på hver tallerken og hadde over noen skjeer med aioli samt ca 1 ss ristede pinjekjerner.

Aioli med parmesan
En kvart finhakket sjalottløk
Et halvt finhakket hvitløksfedd
1 eggeplomme
15 g finrevet parmesan
0,75 dl olivenolje
1 ts hvitvinseddik
Salt og pepper

Bland løk, hvitløk, eggeplomme og hvitvinseddik med en visp. Hell oljen i en tynn stråle mens du fortsetter å vispe til ønsket konsistens. Rør i parmesan og smak til med salt og pepper. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentarer:)