mandag 30. september 2013

Salmalaks med sitronsaus

Det her var så godt at jeg gleder meg til neste gang vi skal ha det:) Igjen kom inspirasjonen fra Trinesmatblogg :)
Ingredienser
500 g Salma  skåret i serveringsstykker (eller annen laks)
Sitronpepper

0,5 rødløk i skiver
2-3 persillerøtter i biter (se an størrelsen, kan også bruke sellerirot) 
1 paprika i biter
3-4 gulrøtter i biter
1 finhakket hvitløksfedd
4 vårløk i biter
2 dl fiskebuljong
3 dl matfløte
Finrevet skall av 0,5 sitron
Sitronsaft etter smak
Salt og pepper

Skjær laksen i passe serveringsstykker og krydre med sitronpepper. Stekes ved 200 grader i 10-12 min.

Fres grønnsakene i olje til løken er blank. Ha over fiskebuljongen og la det koke til grønnsakene begynner å bli møre. Ha i fløte, og sitronskall og smak til med sitronsaft. La det småkoke til sausen begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.

Server med ris til (jeg bruker villris).

Takk for tipset til Trinesmatblogg:-D



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentarer:)