Ingredienser
4 dl havregryn
3 dl grovt rugmel
1 dl grovt maismel (evt 1 dl til med rugmel)
1,5 dl valnøtter
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkekjerner
1 ts flytende honning blandet ut i litt varmt vann (ca 0,5 dl varmt vann)
1 ts salt
8 dl lunkent vann
Finhakk valnøttene og bland alt det tørre. Rør inn væsken og la det svelle i ca 10 min.
Fordel røra på 3 stekebrett (klem jevnt utover) og sett i forvarmet ovn på 160 grader varmluft i 10 min. Ta ut ett og ett brett og rut opp med et pizzahjul i 4x5 biter. Sett timeren på 20 min og bytt plass på brettene når det piper. Stek i nye 20 min og bytt plass igjen. Sett timeren på 20 nye minutter, men følg med på slutten av steketiden så ikke de blir svidd. Ta ut og avkjøl på rist. Dersom det er noen som ikke har blitt sprø, samler du de på et brett og steker litt lenger.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentarer:)