Kjøttet
Rut opp fettsiden og krydre med salt og pepper. Stek i olje med fettkappen ned til denne blir litt sprø. Snu kjøttet og tilsett en god klatt smør, et par hvitløksfedd delt i to og litt revet timian. Legg over i ei ildfast form, hell over stekesmøret og stek i ovnen ved 180 grader i 15 min. Ta ut og la hvile like lenge som steketiden.
Rødvinssaus
4 dl oksekraft (eller buljong)
1 dl rødvin
0,5 finhakket rødløk
2 ss balsamicoeddik
Fres løken i olje til den får litt farge, tilsett rødvin og balsamicoeddik og kok nesten helt inn. Ha i oksekraften og kok inn til halvparten. Smak til med salt og pepper.
Rødløkskompott
2 rødløk delt i båter
0,5 dl sukker
0,25 dl rødvinseddik
0,5 dl vann
Kok opp sukker, vann og eddik. Ha i løken og kok til den er myk.
Pastinakkpuré
200 g pastinakk
1 dl matfløte
Vann
1 ts smør
Salt
Skrell pastinakken og skjær i biter. Ha i ei lita gryte, hell over fløten og vann til det dekker pastinakken. Kok til pastinakken er myk og bruk stavmikser til å lage en myk puré. Smak til med romtemperert smør og salt.
Server med Amandinepoteter og noe godt i glasset:-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentarer:)