søndag 20. oktober 2013

Lammecarré med høstlig følge

Her er en kosemiddag å juble for. Lammecarré, pastinakkpuré, amandinepoteter, kraftfull saus og rødløkskompott. Ganske enkelt å lage og en ren fornøyelse å spise:-)

Kjøttet
Rut opp fettsiden og krydre med salt og pepper. Stek i olje med fettkappen ned til denne blir litt sprø. Snu kjøttet og tilsett en god klatt smør, et par hvitløksfedd delt i to og litt revet timian. Legg over i ei ildfast form, hell over stekesmøret og stek i ovnen ved 180 grader i 15 min. Ta ut og la hvile like lenge som steketiden.

Rødvinssaus
4 dl oksekraft (eller buljong)
1 dl rødvin
0,5 finhakket rødløk
2 ss balsamicoeddik

Fres løken i olje til den får litt farge, tilsett rødvin og balsamicoeddik og kok nesten helt inn. Ha i oksekraften og kok inn til halvparten. Smak til med salt og pepper.

Rødløkskompott 
2 rødløk delt i båter
0,5 dl sukker
0,25 dl rødvinseddik
0,5 dl vann

Kok opp sukker, vann og eddik. Ha i løken og kok til den er myk.

Pastinakkpuré 
200 g pastinakk
1 dl matfløte
Vann
1 ts smør
Salt

Skrell pastinakken og skjær i biter. Ha i ei lita gryte, hell over fløten og vann til det dekker pastinakken. Kok til pastinakken er myk og bruk stavmikser til å lage en myk puré. Smak til med romtemperert smør og salt.

Server med Amandinepoteter og noe godt i glasset:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentarer:)