Ingredienser
6-700 g sei (eller annen hvit fisk, f.eks torsk)
3 ss smør
5 ss hvetemel
4 dl melk
4 egg
0,5 ts salt
0,5 ts muskat
pepper
Trekk fisken i ei gryte med salta vann. Jeg kokte opp vannet med salt, la i fisken, skrudde av plata og lot det stå og trekke i ca 10 min. Rens fisken for skinn og ben og del fiskekjøttet i mindre biter.
Lag en tykk hvit saus slik: Smelt smøret, rør i melet og spe med melk. La koke noen minutter under omrøring til den er tykk og god. Smak til med salt, muskat og pepper. Avkjøl mens du skiller eggene og stivpisker eggehvitene. Rør eggeplommene i sausen, bland i fisken og rør/skjær forsiktig inn de stivpiska eggehvitene. Fyll røren i en smurt ildfast form(helst med høye kanter og minst 2 liter). Jeg hadde litt for liten form, så jeg fordelte det på 2 former. Dryss på litt strøkavring eller brødrasp og stek i 44-50 min på 200 grader. Prøv med en kakestikke, grillspyd eller en annen tynn pinne om den er ferdig stekt. Gratengen er ferdig når det ikke henger noe fast på pinnen når du stikker i den.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentarer:)