mandag 28. oktober 2013

Fiskegrateng

I dag stod det hjemmelaget fiskegrateng på menyen. Enkelt, sunt og godt, men tar litt tid siden det må stå en stund i ovnen. Jeg lagde den ferdig i går og varmet den opp i dag. Den sank litt sammen når den ble avkjølt, men smaken var veldig god.



Ingredienser
6-700 g sei (eller annen hvit fisk, f.eks torsk)
3 ss smør
5 ss hvetemel
4 dl melk
4 egg
0,5 ts salt
0,5 ts muskat
pepper

Trekk fisken i ei gryte med salta vann. Jeg kokte opp vannet med salt, la i fisken, skrudde av plata og lot det stå og trekke i ca 10 min. Rens fisken for skinn og ben og del fiskekjøttet i mindre biter. 
Lag en tykk hvit saus slik: Smelt smøret, rør i melet og spe med melk. La koke noen minutter under omrøring til den er tykk og god. Smak til med salt, muskat og pepper. Avkjøl mens du skiller eggene og stivpisker eggehvitene. Rør eggeplommene i sausen, bland i fisken og rør/skjær forsiktig inn de stivpiska eggehvitene. Fyll røren i en smurt ildfast form(helst med høye kanter og minst 2 liter). Jeg hadde litt for liten form, så jeg fordelte det på 2 former. Dryss på litt strøkavring eller brødrasp og stek i 44-50 min på 200 grader. Prøv med en kakestikke, grillspyd eller en annen tynn pinne om den er ferdig stekt. Gratengen er ferdig når det ikke henger noe fast på pinnen når du stikker i den.

Server med kokte poteter, smelta smør og revet gulrot:)







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentarer:)