lørdag 26. oktober 2013

Panacotta med bringebærcoulis


I dag hadde vi torsk til middag etterfulgt av en deilig og superenkel (å lage) dessert, nemlig panacotta:-)

Ingredienser
2 plater gelatin
1 boks kremfløte
0,5 dl sukker
1 vaniljestang
0,5 ts finrevet appelsinskall

Splitt vaniljestanga på langs og skrap ut frøene. Ha de i ei gryte sammen med fløte og sukker. Kok (langsomt) opp. Imens legger du gelatin i vann i min 5 min. Ta gryta av plata, klem vannet ut av gelatinen og ha i. Rør til gelatinen er løst opp, ha i appelsinskall (kan byttes ut med sitronskall, men i mangel av sitron i hus ble det appelsin her). Kjøl ned litt og hell i 4 porsjonsformer. Avkjøles i min 3t.

Bringebærcoulis
ca 200 g bringebær (hvis du bruker frosne er det en fordel å tine dem)
30-50 g melis

Ha bærene og ca 30g melis i en passende beholder. Mos med stavmikser til en jevn røre. Smak til med evt mer melis. Hell over i ei sikt og press/skrap igjennom så får du en jevn, tykk og deilig saus.

Fordel coulisen over panacottaene og nyt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentarer:)