Ingredienser
2 plater gelatin
1 boks kremfløte
0,5 dl sukker
1 vaniljestang
0,5 ts finrevet appelsinskall
Splitt vaniljestanga på langs og skrap ut frøene. Ha de i ei gryte sammen med fløte og sukker. Kok (langsomt) opp. Imens legger du gelatin i vann i min 5 min. Ta gryta av plata, klem vannet ut av gelatinen og ha i. Rør til gelatinen er løst opp, ha i appelsinskall (kan byttes ut med sitronskall, men i mangel av sitron i hus ble det appelsin her). Kjøl ned litt og hell i 4 porsjonsformer. Avkjøles i min 3t.
Bringebærcoulis
ca 200 g bringebær (hvis du bruker frosne er det en fordel å tine dem)
30-50 g melis
Ha bærene og ca 30g melis i en passende beholder. Mos med stavmikser til en jevn røre. Smak til med evt mer melis. Hell over i ei sikt og press/skrap igjennom så får du en jevn, tykk og deilig saus.
Fordel coulisen over panacottaene og nyt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentarer:)