I dag bakte jeg andre runde med pepperkaker...ja, de fikk virkelig bein å gå på disse godbitene . Oppskriften finner du her http://idacamillashobby.blogspot.no/2012/12/pepperkaker.html
Og så har vi selvfølgelig bakt kakemenn:
Oppskrift på knakende gode kakemenn:
1,25 dl melk
200 g sukker
300 g mel
40 g smeltet margarin
0,5 ts hjortetakk
1 egg
Kok opp og avkjøl melk og sukker. Tilsett pisket egg, smeltet margarin og sikt i mel blandet med hjortetakk. La stå i kjøleskap minimum over natta før du knar i mel, kjevler ut og steker i ca 10 min ved 180 grader. Avkjøles på rist:)
I år fant vi ut at det var på tide å teste krumkakejernet vi arvet etter Øisteins bestemor. Det ble noen knasende sprø herligheter og et par ømme fingre;-)
Oppskrift krumkaker:
1 egg
2,5 dl sukker
2,5 dl smelta smør
2,5 dl melk (evt vann)
2,5 dl potetmel
2,5 dl hvetemel
Visp sammen egg og sukker og ha i resten. Rør til en klumpfri røre og stek. I vårt jern hadde vi i ei snau spiseskje røre, telte til 20, tok ut og rulla krumkakene.
Og så måtte vi jo ha litt godteri..så da ble det marsipan og peppermynte.
Oppskrift marsipan:
500 g mandler
500 g melis
3 eggehviter
1 ts tragant
Start med å skolde mandlene. La dem ligge og tørke i minst et døgn. Males først en gang og så en gang til sammen med melis og tragant. Bland i eggehvitene og klem marsipanen sammen. Form marsipanen som du ønsker. Vi rulla små baller og dyppa de i sjokolade og kakestrø. Men det går også veldig fint å bare sette på en nonstop. Vi blanda konditorfarge i noe av marsipanen så far og datter kunne få utfolde sine kunstneriske evner.
Oppskrift peppermynte
500 g melis
1 knivsodd tragant (dvs litt på tuppen av en kniv)
10 dråper peppermynteolje
2 eggehviter
Bland peppermynteoljen i eggehvitene og ha i i melis og tragant. Bland til en smidig 'deig'. Kjevl ut til en ganske tynn leiv og stikk ut sirkler. Pynt med en mokkabønne (eller dypp i sjokolade). La de tørke litt på matpapir før du legger de i boks.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentarer:)