fredag 14. august 2015

Pizza med tomat og choritzo

Her følger oppskrift på en skikkelig kjeskepizza:-)

Pizzabunn:
6 dl mel
1 god spiseskje olivenolje
1 ts salt
0,5 pk tørrgjær
2,5 dl lunkent  vann

Fyll:
Choritzo i skiver
Revet mozarella 
Småtomater i skiver
Sjampinjong i skiver
1 liten boks finhakka tomat
Krydder etter ønske
Olivenolje

Bland alt til en smidig deig (tilpasse konsistensen med mer mel eller vann hvis det trengs). La heve ca 20 min. Denned eigen holder til en liten barnepizza og en vanlig størrelse pizza. Kjevle ut til en tynn bunn og ha på fyllet. Jeg smurte finhakka tomater på bunnen (kjøpte en boks med tomater som var hakka nesten til saus). Kvern litt pepper over, ha på en pose med revet mozarella, fordel choritzoskiver, tomat og sjampinjong over. Ringle gjerne over litt god olivenolje, f.eks chiliolja fra Oliviers&co. Stekes ved 300 grader nederst i ovnen i 10 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentarer:)