torsdag 27. august 2015

Deilig viltgryte

Ingenting smaker så godt i høstvær som en fyldig og god viltgryte. Denne lagde jeg ferdig kvelden før vi skulle ha den så jeg var sikker på den fikk koke godt inn og kjøttet ble mørt og deilig.


Oppskriften var perfekt til 4 voksne og 2 barn, men den ble til litt sånn ´man tager hva man haver´, så hvis du har andre ingredienser er det jo bare å trikse og mikse. Det blir nok godt uansett.

Ingredienser:
400 g grytekjøtt av vilt (jeg hadde elg)
400 g viltkjøttdeig (jeg hadde hjortedeig)
2 pk bacon, strimlet
4-5 store sjampinjonger, i skiver
4-5 sjalottløk, finhakket
3-4 hvitløksfedd, presset eller finhakket
0,5 ts timian
2 laurbærblader
7 einerbær
1 boks kremfløte
1 boks lettrømme (brukt gjerne seterrømme for å få en enda rundere smak)
2 ss Worcestershire saus
1 ss mørk buljong
3-4 skiver brunost
salt og pepper

Ha olje i ei stekepanne, surr løk og hvitløk til det er mykt og blankt, ha i grytekjøttet og stek til det har fått litt farge. Ha kjøttet over i ei gryte, kok ut stekepanna med litt vann (bare så det akkurat dekker bunnen) og ha det over i gryta. Tilsett mer olje i stekepanna og brun så kjøttdeigen. Ha den over i gryta, kok ut stekepanna med litt vann og ha også dette over i gryta. Så er det på tide å steke sjampinjongen og ha denne over i gryta.

Ha i fløten og kok opp, tilsett rømme og la det småkoke i 10-15 minutt. Ha i resten av ingrediensene og smak til med brunost, Worcestershire, salt og pepper. La det småkoke til kjøttet er mørt.

Server sammen med ris eller hjemmelaget potetstappe og litt grønsaker (for eksempel gulrøtter og rosenkål).



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentarer:)