2 fedd hvitløk
1 ss revet, fersk ingefær
0,5 sitron, saften
1 liten neve koriander, finhakket
1 ts salt
0,5 ts chilipulver
1 snau ts korianderfrø, malt
3 ts tandoori masala
Bland alle ingrediensene til marinaden, skjær kyllingfiletene i 3-4 biter og ha alt i en pose. Klem på posen så marinaden blir godt fordelt. Legg i kjøleskapet over natten (evt et par timer på kjøkkenbenken).
Ha alt over i en ildfast form og stek midt i ovnen ved 225 grader i 12-15 min.
Saus:
1 ts malt spisskummin
1 drøy ts malt muskat
2 hvitløksfedd, revet
2 ss ingefær, revet
2 bokser hakke tomat (la de renne av litt i en sil så ikke det blir med så mye av den tynne tomatsaften)
2 ss tomatpuré
1 ts gurkemeie
2-3 ss rømme
2 dl matfløte
Salt etter smak
Olje
Hakket koriander til garnityr
evt chilipulver hvis man vil ha litt 'futt'
Varm godt med olje i ei gryte og ha i spisskummin og muskat. Fres et minutt og tilsett tomater, tomatpuré, hvitløk, ingefær og gurkemeie. La det koke et par minutterog ha i fløte og rømme. Når det er godt blandet har du i kyllingen og marinaden. Bland og smak til med salt og evt chili. La det trekke i 5 min. Server med ris, raita, mangochutney og nanbrød.
Raita:
250 g yoghurt naturell (evt matyoghurt eller gresk yoghurt)
1 tomat, i små terninger
0,25 agurk, i små terninger
1 neve koriander, finhakka
Salt
Pepper
Bland alt og smak til med salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentarer:)