søndag 11. januar 2015

Helstekt kylling med ovnsbakte grønsaker

Helstekt kylling er alltid en slager her i huset og her om dagen hadde vi det med ovnsbakte gulrøtter, poteter og rødbeter. En utrolig god kombinasjon!!

Vask og tørk kyllingen, del en sitron i to og ha den inn i fuglen med litt salt, pepper og et par stilker fersk rosmarin. Bind opp kyllingen og gni den inn med en god olje, salt og pepper. Skrell og skjær opp grønsakene og ha dem i en ildfast form. Ringle over godt med olje og bland godt med hendene. Legg kyllingen oppi forma sammen med grønsakene.


Stekes i ovnen i 1 time på 225 grader. Sjekk med en kniv innerst ved låret for å sjekke at den er ferdig stekt. Hvis det siver ut klar saft er den ferdig.
Del opp kyllingen og server:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentarer:)