mandag 23. september 2013

Lammeskank i leirgryte

Dette er bare så fantastisk godt! Man får lyst til å slikke tallerkenen for å få med seg alt som er av den deilige sausen:-)
I tillegg så er det superenkelt å lage, dette neste man trenger er tid, lammeskankene skal stå lenge i ovnen å godgjøre seg.



Ingredienser:
Lammeskanker (jeg hadde 2 store til 2 voksne og to barn)
1 løk
0,5 sellerirot
4 gulrøtter
1 purre
1 hvitløksfedd
1 ss mel
2 ss tomatpuré 
2 laurbærblader
Revet skall av 1-2 appelsiner (se an størrelsen)
Revet skal av 1 sitron
2 dl kjøttbuljong (utblandet i vann)
2 dl rødvin
Salt og pepper

Krydre lammeskankene godt med salt og pepper. Skjær løk, gulrøtter, sellerirot og purre i grove biter. Finhakk hvitløksfeddet. Legg leirgryta i vann (hvis du har en sånn som meg som må i vann i 15 min før den brukes). Brun skankene godt i smør i stekepanna og legg dem i leirgryta. Fres alle grønnsakene i panna. Tilsett mel, tomatpuré, laurbærblader, sitrusskall, buljong og vin. Hell alt over skankene, ta på lokket og sett i ovnene. Ovnen settes på 200 grader og det hele skal få godgjøre seg i 2,5 timer. Server med hjemmelaget potetmos, eller f.eks en mandelpotetpuré. 

Mandelpotetpuré:
400 g skrelte mandelpoteter
3 hvitløksfedd
2 ss smør
1 dl matfløte

Kok potetene og hakket hvitløk på svak varme. Hell av vannet når potetene er møre, ca 15 min. Ha i smør og fløte og rør godt til du har en fin mos. Smak til med salt og pepper.

Laget etter oppskrift fra 'Mat og vin' av Bølgen og Moi

1 kommentar:

Tusen takk for kommentarer:)