Forrige helg hadde vi en dessert som falt veldig i smak hos alle som var til bords.
Jeg og Alise lagde makroner med salt karamellkrem, hjemmelaget vaniljeis og karamellsaus. Mmmm....
Vaniljeisen lagde jeg i en silikonform og da var den veldig enkel å få over på fat. Oppskriften finner du her.
Makronene lagde jeg etter Ida Gran Jansen sin oppskrift.
Karamellsaus
Ingredienser:
- 100 g sukker
- 1 dl kremfløte
- 4 ss vann
- 2-3 ss smør
- et par klyper maldonsalt
- Fremgangsmåte:
- Rør sammen sukker og vann i ei gryte (ikke bruk teflon). Sett gryta på høy varme og la stå uten at å røre (du kan vende på gryta).
- La sukker og vann koke til sukkeret har smelta og det har fått en gyllen karamellfarge.
- Ta gryta av plata og rør inn smøret.
- Når smøret er rørt inn setter du gryta tilbake på medium varme.
- Ha i fløten, litt av gangen. Når all fløten er i skal karamellen småkoke i 1 minutt. (Jo lenger karamellen koker jo stivere blir den når den blir kald, så ikke kok for mye)
- Smak til med maldonsalt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentarer:)