lørdag 14. november 2020

Vaniljeis, salt karamellsaus og makroner





Forrige helg hadde vi en dessert som falt veldig i smak hos alle som var til bords. 

Jeg og Alise lagde makroner med salt karamellkrem, hjemmelaget vaniljeis og karamellsaus. Mmmm....

Vaniljeisen lagde jeg i en silikonform og da var den veldig enkel å få over på fat. Oppskriften finner du her.

Makronene lagde jeg etter Ida Gran Jansen sin  oppskrift


Karamellsaus

Ingredienser:

  • 100 g sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 4 ss vann
  • 2-3 ss smør
  • et par klyper maldonsalt

  • Fremgangsmåte:

  1. Rør sammen sukker og vann i ei gryte (ikke bruk teflon). Sett gryta på høy varme og la stå uten at å røre (du kan vende på gryta). 
  2. La sukker og vann koke til sukkeret har smelta og det har fått en gyllen karamellfarge.
  3. Ta gryta av plata og rør inn smøret. 
  4. Når smøret er rørt inn setter du gryta tilbake på medium varme. 
  5. Ha i fløten, litt av gangen. Når all fløten er i skal karamellen småkoke i 1 minutt. (Jo lenger karamellen koker jo stivere blir den når den blir kald, så ikke kok for mye)
  6. Smak til med maldonsalt. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentarer:)